Gaseste 
Parteneri

Noile regulamente ErP vor schimba, în curând, modul în care ne încălzim locuința

Acest ghid vă oferă indicații concise despre ce trebuie să știți cu privire la noile regulamente și despre cum vă vor afecta ele

La ce se referă aceste regulamente?

Noile reglulamente cu privire la aparatele de încălzire și preparare apă caldă menajera, vor intra în vigoare la data de 26 septembrie 2015. Cunoscute ca Directiva ErP (Produse cu impact energetic), ele stabilesc standardele minime cu privire la randamentul energetic sezonier și la emisiile gazelor de ardere, pentru produse și sisteme. Odată cu punerea lor în aplicare, toate aparatele și sistemele neconforme vor fi eliminate treptat de pe piață.

Care sunt produsele afectate?

Centrale pentru incalzire , centrale cu functie dubla și pompele de caldura pentru incalzire; sisteme instante de preparare apă calda menajera, pompele de caldura pentru apă caldă menajeră și rezervoarele de apă caldă.

Care sunt informațiile în plus?

Începând cu luna septembrie 2015, toate produsele de încălzire și preparare apă caldă vor afișa o etichetă energetică. Similare etichetelor pe care le cunoașteți deja pentru produsele electrocasnice (mașini de spălat, frigidere), acestea vor incadra aparatele si sitemele in functie de clasele de randament energetic de la G la A++ pentru aparatele de incalzire și de la G la A pentru echipamentele de incalzire a apei.

Etichetă energetică cu valoarea cea mai mare este întotdeauna cea mai bună alegere pentru mine?

Scopul etichetării este acela de a vă ajuta să faceți o alegere informată atunci când vă hotărâți asupra unei soluții noi de încălzire și preparare apă caldă pentru locuința dumneavoastră. Cu toate acestea, dacă soluția respectivă nu reprezintă alegerea optimă pentru dumneavoastră, cea mai bună etichetă energetică nu are nici o valoare. Specialistul Saunier Duval vă oferă nu doar o soluție compatibilă, dar și consultanță asupra opțiunilor pe care le aveți.

Ce modificare mă poate afecta în cea mai mare măsură?

O măsură importantă a acestor modificări se refera la centralele noncondens care nu vor mai fi produse după intrarea în vigoare a regulamentelor. Cu toate acestea, în cazul clădirilor cu locuințe multiple, înlocuirea unei centrale vechi cu tiraj natural cu una noua de acelasi tip va fi permisă în continuare. Discutați cu specialistul Saunier Duval pentru a afla toate opțiunile.

Cum vă poate ajuta Saunier Duval?

Saunier Duval deține o gamă largă de soluții compatibile pentru înlocuirea, optimizarea și eficientizarea sistemelor dumneavoastră de încălzire și preparare apă caldă. Pentru majoritatea persoanelor care își doresc înlocuirea unei centrale vechi noncondens ,noua gama de centrale in condensare de la Saunier Duval reprezintă metoda optimă pentru obținerea unei încălziri eficiente energetic, la un preț accesibil.