Gaseste 
Parteneri

Istoria

Saunier Duval - in istorie

 • 1907, crearea lui Saunier Duval.
Charles Saunier și Maurice Duval își unesc forțele pentru a forma o companie care operează în sectorul iluminatului public cu gaz și al încălzitorului de apă / încălzitorului de baie: Saunier Duval & Cie.

 • 1920, regele iluminatului stradal
Compania va cunoaște o creștere considerabilă odată cu producția industrială de încălzitoare de baie din cupru și iluminat public, în special pentru multe clădiri prestigioase din Paris: podul Alexandre III, Place de la Concorde, Grand Palais, Banque de France... În anii 1920, compania și-a dezvoltat, de asemenea, o reputație în arte și meserii, cumpărând companii din industria bronzului și candelabru, în care s-a lansat sub numele de Luminus.
 • 1922: Dezvoltarea activității de încălzire a apei
În 1922, activitatea "Încălzitor de apă / încălzitor de baie" a fost organizată ca un pol autonom și a devenit treptat sectorul emblematic al companiei. Se înființează o primă rețea de agenții de distribuție. Se nasc game de încălzitoare de apă cu nume evocatoare: Stromboli, Ménagère, Junior, Torrivius, Saunival, Express... ca să nu mai vorbim de stelele vremii: Vezuviu și Vesugaz. Inovația și know-how-ul sunt deja un adevărat semn distinctiv al companiei.

 • 1949, brandul devine Saunier Duval
În 1949, Saunier Duval Frisquet și-a schimbat numele în Saunier Duval după plecarea din companie a lui Maurice Frisquet, unul dintre moștenitorii lui Henry Frisque
 • 1960: de la celebrul SD216 la uzina Nantes
Anii 1960 au văzut sosirea pe piață a primelor centrale murale (celebrul SD216 de Saunier Duval, un succes al acelor vremuri) și deschiderea fabricii Nantes. Mai funcțională decât atelierele Montreuil-sous-Bois și Vincennes, fabrica Nantes va reuni treptat toate activitățile companiei.

 • Din anii 1970 până în prezent, în avangarda inovației...
Inovația ingenioasă și pragmatică este vârful de lansare al lui Saunier Duval și fundamentul succesului său. La începutul anilor 1970, Saunier Duval a lansat un cazan sigilat (cu ventuză și ventilator pentru a extrage aer) care ar putea fi instalat în case fără coșuri de fum și în clădiri mari.
Odată cu prima criză a petrolului din 1973 a început cererea de economii de energie. Compania răspunde prin dezvoltarea de încălzitoare solare de apă, pompe de căldură și centrale cu condensare. Este, de asemenea, o oportunitate pentru îmbunătățiri practice, cu centrale și încălzitoare de baie fără lumini pilot (și, prin urmare, mai economice).
 • 1983 – Începe producția primei generații de pompe de căldură și panouri solare Saunier Duval
 • 1997 – 2000 – Se lansează noua generație de centrale termice: IsoFAST, IsoMAX, IsoSPLIT, IsoSPLIT Condens
 • 1998 - Saunier Duval este primul producător care oferă o nouă tehnologie: MicroFast®. Prima centrală care folosește tehnologia MicroFast® este centrala murală Isofast. Oferă combinația perfectă de apă caldă menajeră instantanee și stocată.
 • 2000 - Saunier Duval adoptă o abordare plină de umor și publică o „Declarație a dreptului la confort pentru toată lumea”. În același an, decide să-și facă tehnologia MicroFast® mai disponibilă și o încorporează în gama Thema.
 • 2003 - Este lansat IsoSplit. Primul sistem modular: cu opțiune Isofloor pentru încălzire prin pardoseală și cu opțiunea Isobox pentru un rezervor suplimentar de apă caldă din oțel inoxidabil.
 • 2004 - Sosește IsoSplit Condens. Centrala răspunde nevoilor specifice de încălzire, economisind în același timp multă energie.
 • 2007 - ThemaPlus primește o versiune cu condensare cu un cilindru de 3,2 litri: faimosul ThemaPlus Condens. (modelul actual în România - ThemaFast Condens)
 • 2012 O notorietate răsplătită:
  Saunier Duval adoptă, de asemenea, o nouă semnătură: "Întotdeauna alături de tine". Cu produsele sale și gama sa de servicii, marca joacă cartea de proximitate, fie cu partenerii săi profesioniști, fie cu clienții săi.
 • 2015 - Tehnologia folosită în MicroFast® se numește acum Micro-acumulare. Micro-acumularea este tehnologia AquaFast®, care menține temperatura schimbătorului de căldură cu plăci. Douăzeci de ani mai târziu, datorită tehnologiei sale MicroFast®, Saunier Duval este cel mai bine vândut producător de centrale murale cu condensare în Franța.
 • Saunier Duval este recunoscut pentru calitatea și fiabilitatea produselor sale, precum și pentru capacitatea sa de a inova pentru a satisface nevoile în schimbare ale consumatorilor pentru confortul termic.
 • Astăzi, Saunier Duval este unul dintre principalii jucători de pe piața de încălzire din Europa, cu o prezență în multe țări.